Dansani Calidris – exclusieve badkamer in compromisloos Deens design

Dansani Calidris badkamermeubels voor uw een exclusieve badkamer. Dit is een lijn voor levensgenieters, die zichzelf willen verwennen met de beste natuurlijke materialen en integraal Deens vakmanschap en design. Deze lijn is ontworpen vanuit één simpele gedachte: De creatie van een complete lijn meubels, waarmee u een functioneel en stijlvol interieur kunt realiseren, ongeacht formaat en vorm van de badkamer.

De basisvorm van Dansani Calidris is een vierkant van 20×20 cm. Vanuit dat principe ontvouwt de lijn zich in een groot aantal elementen. De uitstraling van het design is in alle meubels gelijk, maar die zijn verkrijgbaar in verschillende dieptes, breedtes en hoogtes.

De sierlijke lijnen zijn doorgevoerd in de exclusieve wastafels en werkbladen, die eenvoudig aangepast kunnen worden, zodat ze perfect in uw badkamer passen. De lijn omvat ook een ruime selectie extra kasten, bijpassende spiegels en verschillende soorten verlichting, die het eenvoudig en leuk maken om een exclusieve badkamer in te richten, ongeacht formaat en vorm.

GLOBE EN ELLIPSE WASTAFELS

Porseleinen wastafels zijn gemaakt van echt sanitair porselein; een sterk keramisch materiaal met glazuur. Wanneer dat bij ca. 1.220 graden wordt verhit, smelt het glazuur tot een hard, glad, glanzend ­ en schoonmaakvriendelijk oppervlak.


SHAPE WASTAFELS EN WERKBLADEN

Solid Surface wastafels en werkbladen zijn gemaakt van sterk com­posietmateriaal op acrylbasis met een compact en schoonmaak­vriendelijk oppervlak. NB: Het dunne design moet in de volle breedte ondersteund worden door onderkasten. De wastafel/het werkblad kan echter tot 100 mm uitsteken zonder ondersteuning.


FORM WASTAFELS EN WERKBLADEN

Glazen wastafels en werkbladen zijn aan de onderzijde gelakt en vervaardigd van een speciaal kristalhelder glas, dat meer kleurneutraal is dan gewoon floatglas doordat het minder ijzeroxide bevat. De wastafels zijn eenvoudig schoon te maken en het oppervlak is resistent voor gewone chemicaliën. NB: Het dunne design moet in de volle breedte ondersteund worden door onderkasten. De wastafel/het werkblad kan echter tot 100 mm uitsteken zonder ondersteuning. Het bodemventiel mag niet te strak worden aangedraaid. Gebruik geen gereedschap om het vast te draaien.


UNIQUE WASTAFELS EN WERKBLADEN

Silestone® bestaat voor meer dan 90 % uit natuurlijke kwarts, die het oppervlak resistent en schoonmaakvriendelijk maakt. De wastafel is verkrijgbaar met een bassin in twee breedtes van resp. 50 en 65 cm. Het bassin van 65 cm moet minimaal op een wastafelonderkast van 80 cm staan. Het dunne design moet in de volle breedte ondersteund worden door onderkasten. De wastafel/het werkblad kan echter tot 100 mm uitsteken zonder ondersteuning.


KASTEN

Fineer: 15 mm overgefineerde MDF-plaat met massieve driehoekige lijsten, gelakt met vochtbestendige 2-componenten lak, die zorgt ­voor een robuust en schoonmaakvriendelijk oppervlak.

Lak: 16 mm MDF-plaat matwit en speciale kleuren zijn gelakt met vochtbestendige 2-componenten lak, die zorgt voor een robuust en schoonmaakvriendelijk oppervlak.

De onderkasten zijn geassembleerd met veer en groef verbinding en worden gemonteerd geleverd, inclusief achterwand en ­op ­­3 manieren verstelbaar beslag om de kasten aan de muur te hangen.

Opties: energiebesparende LED verlichting onderin laden, ingebouwde LED binnenverlichting in onderkasten en opbergbakken.


PLANCHETS

Alle kasten worden standaard geleverd met plankdragers en kristalheldere glazen planchets van 6 mm met gepolijste kanten voor een lichte en mooie look. Dat geldt niet voor de wastafelkasten.


DEUREN EN FRONTEN

Fineer: 15 mm overgefineerde MDF-plaat met massieve driehoekige lijsten, gelakt met vochtbestendige 2-componenten lak, die zorgt voor een robuust en schoonmaakvriendelijk oppervlak. De fineerfronten hebben een glans van 3-10.

Lak: 116 mm MDF-plaat matwit en speciale kleuren zijn gelakt met vochtbestendige 2-componenten lak, die zorgt voor een robuust en schoonmaakvriendelijk oppervlak. De lakfronten hebben een glans 30.

Alle deuren worden geleverd met metalen stabiele clip-scharnieren met geïntegreerde dempers, die ervoor zorgen dat de deuren zacht en geluidloos sluiten. De scharnieren kunnen eenvoudig in drie richtingen worden gesteld.

Alle fronten zijn ontworpen met een facetrand, die fungeert als ­geïntegreerde, onzichtbare handgreep voor de deuren in de hoge kast, bovenkasten en onderkasten. Handgrepen kunnen bijgekocht worden.


LADEN

De laden hebben witte, exclusieve metalen randen, zijn volledig uittrekbaar, zelfsluitend en voorzien van dempers waardoor de laden zacht en geluidloos sluiten. De laden zijn in drie richtingen verstelbaar en worden met een rubberen witte antislipmat geleverd. Laden met uitsparing voor leidingwerk hebben een geïntegreerde ladeverdeler en zijn standaard bekleed met massief eikenhout in de bovenste lade. Losse houten opbergbakken en deksels van massief eikenhout kunnen bovendien bijgekocht worden voor extra indelingsopties. Handgrepen en push-open-functie kunnen worden bijgekocht.

WASTAFELONDERKASTEN

Alle wastafelonderkasten zijn geassembleerd met veer en groef en worden standaard geleverd zonder bovenblad, met achterwand en achterplaat, met ruimte voor standaard sifon en waterinstal­laties. ­ De wastafelonderkasten met één lade worden standaard geleverd met uitsparing. 40 cm hoge wastafelonderkasten met twee laden worden standaard geleverd met uitsparing in bovenste en onderste lade. 60 cm wastafelonderkasten met twee laden worden standaard geleverd met een bovenste lade met uitsparing en een onderste lade zonder uitsparing. De uitsparingen creëren ruimte voor sifon en ­installaties. Bij elke wastafelonderkast ­wordt een geïntegreerde, matwitte ladeverdeler met uitsparing meegeleverd. Daarnaast worden twee inzetbakken, een deksel van massief ­eikenhout en een magneet in de bovenste lade meegeleverd.

Binnenlade in 40 cm hoge wastafelonderkasten met een lade, extra ladeverdelers en deksels kunnen worden bijgekocht.

Optie voor stopcontact van 230V in onderste lade, energiebesparende­ LED verlichting in beide laden en onderverlichting (met geïntegreerde sensor in bovenste dwarslat). Effect 2 – 6W afhankelijk van breedte van de lade. Wastafelonderkasten met verlichting hebben IP44 keurmerk.


HOUTEN WERKBLADEN EN AFDEKBLADEN VOOR CONSOLES

Gefineerd 25 mm spaanplaat met 3 mm HDF-toplaag met massief houten lijsten, afgelakt met een vochtbestendige 2-componentenlak voor een stevig en eenvoudig schoon te maken oppervlak. Steunrail moet worden bijgekocht bij console-opties, waarbij er een vrije ruimte van 80 cm of meer is tussen wastafelonderkast en console. De steunrail is uitgevoerd in hoogglans gepolijst, roestvrij, vierkant profiel dat overeenkomt met de consoles.


GEFINEERDE HOUTEN WERKBLADEN EN AFDEKBLADEN IN SPECIALE MATEN

Beschrijving als in het hoofdstuk hierboven. De maximale lengte is 2440 mm. Prijs en levertijd op basis van maatschets/-tekening.


CONSOLES

Hoogglans gepolijst, roestvrij stalen, vierkant profiel met mooie verbindingen en bijpassende gefreesde afdekkingen in roestvrij staal.


SPIEGELS IN DRIE VARIANTEN

1) Matwit gelakt, spiegel met achtergrondverlichting – met ronde hoeken en achterliggend, energiebesparend LED verlichtingssnoer, dat schijnt door een gezandstraald paneel in de spiegel. De spiegel wordt geleverd met voorgemonteerde spiegelverwarming om condens op de spiegel te verminderen.

2) De spiegel met optionele externe LED-lampen heeft een touch- schakelaar met lichtregeling en een optioneel geïntegreerd verwarmd veld om beslaan van de spiegel te voorkomen.

3) Spiegel met ronde profiellijst, geïntegreerde ledverlichting in de gehele lijst en lichtregeling. Kies uit een profiellijst in matzwart of glanzend messing.

Alle spiegels worden inclusief wandbeslag geleverd. Alle spiegels ­ zijn IP44-goedgekeurd.


SPIEGELKASTEN

Alle spiegelkasten worden standaard geleverd met geïntegreerd stopcontact, lichtregeling met geheugen en dubbelzijdige spiegeldeuren met verstelbare scharnieren en dempers. Inclusief een ronde vergrootspiegel (vergroot 5 keer) die op de gewenste hoogte kan worden geplaatst. De achterwanden in Primo spiegelkasten zijn 4 mm spiegels die op een MDF-plaat zijn gelijmd. In Parallel is de ­achterwand 8 mm spaanplaat , bekleed met melamine. ­De spiegelkasten worden geleverd met 6 mm verplaatsbare, kristalheldere glazen planken, die een lichte look creëren. Alle spiegelkasten hebben het IP44 keurmerk. Primo onderverlichting, dat zorgt voor extra goede verlichting boven de wastafel. Massief houten ­opbergbakken kunnen bijgekocht worden om kleine spulletjes in ­ te bewaren.

Spiegels en spiegelkasten met lichtbediening zijn inclusief een 12V lichtsysteem, dat u de volgende mogelijkheden geeft:

 1. Lichtregeling waarbij de laatste instellingen worden onthouden:
  • Aan/uit-functie.
  • Traploze dimmer met 4 voorinstellingen.
  • Traploze kleurtemperatuurregeling van uw verlichting (2100 tot 6500 K)* met 4 voorinstellingen.
 2. Zeer goede kleurweergave (Ra 90+)

*) 2100 K is zeer warm, bijna rood licht en 6500 K is zeer koud, bijna blauw licht.

Levensduur van driver en LED vermindert als het licht voortdurend brandt.

PLAFONDLAMP

Onze plafondverlichting bevat 230V verlichting wat je de volgende voordelen geeft:

 1. Optimale kwaliteit en effectiviteit met hoge lichtopbrengst, lage warmteontwikkeling en lange levensduur.
 2. Gestandaardiseerd licht in de ruimte- en productverlichting voor een uniforme en harmonische verlichting in de ruimte (3150 K).
 3. De beste kleurweergave op de markt (Ra 90-95).

PLAFONDLAMP EN PENDELLAMP

Onze plafondlampen Venus, Jupiter en Jupiter pendellamp maken allemaal onderdeel uit van het gestandaardiseerde 230V-systeem met 3150 K, maar kunnen ook worden gedimd door een dimmer ­ met schakelaar voor de ruimteverlichting te gebruiken. 

Het energielabel en het productinformatieblad kunnen worden gedownload van de productdatabase of door een papieren exemplaar aan te vragen.


ACCESSOIRES

Standaard in wastafelonderkasten: Ladeverdelers voor laden van matwit gelakt aluminium en inzetbakken en deksel van massief eikenhout.

Opties: Mobile handdoekrek, planchets en muurgeleiders in matwit, ­ gekleurd fineer of speciale kleuren. Metalen onderdelen van roestvrij staal. Massief eikenhouten opbergbakken voor spiegelkasten, laden en kasten. Uittrekbare bakken van massief eikenhout voor hoge kasten.


HANDGREPEN

Handgrepen kunnen bijgekocht worden. Kies uit een breed Dansani-­assortiment. Het is mogelijk om de voorgeboorde gaten voor handgrepen bij te kopen.


MONTAGE

Montage accessoires en -handleiding zijn bij alle leveringen bijgesloten.


ALGEMEEN OVER HOUTEN PRODUCTEN

De fineerrichting op de fronten volgt de lengterichting van de voorwerpen. Dit betekent dat de deur van een hoge kast verticaal is gefineerd, terwijl het front van een lade horizontaal is gefineerd. Het gebruikte houtfineer is Europees eiken. Kenmerkend voor houten producten zijn de variaties in structuur en kleur. Dat betekent dat zich natuurlijke afwijkingen in fineer of kleur kunnen voor doen die niet kunnen worden aangeduid als een fout in het product. Echt houtfineer is ontvankelijk voor zonlicht, wat betekent dat na verloop van tijd kleurveranderingen zullen optreden.


GARANTIE

Bij Dansani staan we voor onze producten in. Daarom geven we, bovenop de rechten die consumenten op basis van wetgeving hebben, extra productgarantie op onze producten en geven we 10 jaar garantie op onze badkamermeubels. Op elektrische handdoekverwarmingen verlenen wij 5 jaar garantie.

ALGEMENE GARANTIEVOORWAARDEN
Onze producten zijn geproduceerd conform bestaande standaarden en eisen in geharmoniseerde industriële standaarden. De oppervlakken van hout, porselein en glas hebben natuurlijke verschillen in de afwerking, die een onderdeel van het karakter van het materiaal vormen en niet worden beschouwd als productdefecten als ze de huidige kwaliteit en normen van Dansani behouden. De garantie geldt alleen als het product conform de meegeleverde montagehandleiding is gemonteerd.

Dansani is niet aansprakelijk voor schade of defecten als gevolg van verkeerde montage of installatie. Mocht het product onverhoopt toch defecten vertonen, stuurt u ons hiervan dan documentatie voordat u het product monteert. Installatie van water en elektrische onderdelen moet worden uitgevoerd door bevoegde professionals en dient te geschieden conform geldende regels. De garantie geldt alleen als de onderhoudshandleiding is gevolgd. Er worden geen onderdelen door ons vervangen als het defect is veroorzaakt door onjuist of onvoldoende onderhoud, omgebouwde meubels of ongewoon gebruik.

Let op: de garantie vervalt en het risico op vochtschade neemt toe als de constructie en/of het design van het product worden aangepast. We raden aan om de meegeleverde onderhoudshandleiding grondig te lezen en te volgen. Gebruik alleen aanbevolen schoonmaakmiddelen, zodat uw producten jarenlang mooi blijven.De garantie geldt niet voor componenten die regelmatig onderhoud vereisen en die daarom als verbruiksgoederen worden beschouwd. Normale slijtende delen zoals drijvers, scharnieren, laderails, dempers, overloopsrozetten en verschillende lijsten voor douches zijn verbruiksgoederen. De garantie geldt niet voor kosten van derden of artikelen, die niet door Dansani geleverd worden. Eventuele kosten daarvoor moeten worden gedekt door de verzekering van de partij, die verantwoordelijk is voor de installatie of door de verzekering van de consument zelf.

Geef een reactie