Imola The Room

The Room, Perfectie in marmer imitatie

De serie The Room van Imola Ceramica is een serie imitaties van natuursteen soorten welke uitgewerkt zijn tot in de perfectie

Steeds meer echte natuurstenen raken uitgeput. De groeves raken leeg en daarmee worden de natuurstenen ook onbetaalbaar.

Gelukkig heeft de ceramische industrie zich dusdanig ontwikkeld dat ze met digitale technologieën deze natuurstenen na kunnen maken met als groot voordeel dat keramische tegels makkelijk zijn in verwerken en ideaal zijn in onderhouden.

De serie The Room is een serie welke bestaat uit dertien verschillende uitstralingen. Leverbaar in diverse maten en uitvoeringen. Glans en Mat en van klein formaat tot slabs.

The Room Onyx White

Onyx White Absolute

De Onyx White Absolute is een imitatie welke is geënt op de Egyptische Onyx welke in de historie veelvuldig gebruikt werden om tempels van te bouwen. Deze tegel heeft een lichte achtergrond met donkere vlagen erdoor heen in zacht vanille kleuren.

The Room

De Statutaro Vena Piccola kent zijn herkomst in het mooie Italië. De uitstraling is een zuiver witte marmer met een fijne grijze ader. Het echte natuursteen is zeer zeldzaam, gelukkig kunnen we er volop van genieten dankzij de technolgie

The Room Invinity White

Invinity White

De The Room Invinity White is een natuursteen welke gewonnen wordt in Klein-Azie en bijna uitsluiten dolomietgesteente bevat welke in de tijd kristalliseert en bijna transparant wordt. Het heeft een witte achtergrond met grijze adering met soms een bijna amberkleurige afzetting.

The Room Panda White

Panda White

De Panda White is een werkelijk verrassende marmersoort uit het Verre Oosten. Het is sterk gekenmerkt door een zeer witte achtergrond, geaccentueerd door intense zwarte lijnen met bredere strepen of dikkere golven en alles aangevuld met een witte kristallisatie

Quartzite Patagonia

Het is een van meest ongewone en aantrekkelijke stenen die bestaan in de natuur. Gedolven in Zuid-Amerika, vooral in Brazilië en heeft zijn oorsprong in vulkanische en afkomstig van miljoenen jaren van seismische activiteit. Toen het magma naar het oppervlak kwam en afkoelde kristalliseerde het en nam het alle gesteenten en mineralen op welke het op zijn pad tegenkwam.

Cremo Delicato

The Room Cremo Delicato is een elegantie Italiaanse marmer welke is voorzien van een witte ivoor achtergrond met af en toe banden van zeldzame grijs/gele aderen

San Pedro

De San Pedro is ook wel bekend als Silver Roots uit Klein-Azië. De achtergrondkleur kan variëren van duifgrijs tot rijk beige voorzien van diepe donkere nerven tot dunne roodachtige tinten.

Black Dahlia


The Room Black Dahlia komt uit Midden-Amerika en behoort tot de steen tot de categorie silicaat-onyx. Over het algemeen zwart met witte strepen, het is verrijkt met ongelooflijke details die kunnen variëren van geel tot bruin, zelfs tot rood via ivoor en grijs

Grey Roots

Een bijzonder aantrekkelijke marmer, oorspronkelijk uit Anatolië, gekenmerkt door een heldere zilvergrijze achtergrond en verrijkt door elkaar vermengde gebieden welk variëren van wit tot grijs tinten. Rimpelingen en scheuren verschijnen op het oppervlak in warme tinten van goud en crème die een aangenaam effect geven tegen de heldere achtergrond.

De serie The Room is te bezichtigen in de showroom van Tegelhuys Ommen. Wilt u liever een andere mooie serie? Denk dan bijvoorbeeld eens aan de serie Crea-la welke een compleet andere uitstraling heeft. Informatie over de andere soorten tegels die er bestaan lees je hier.