Wat kost een Sunshower aan energie

Geschatte leestijd: 2 minuten

Dat wij fan zijn van de Sunshower wisten jullie waarschijnlijk wel maar wat kost een Sunshower nou per douchebeurt of misschien wel op jaarbasis? De energie kosten zijn tegenwoordig natuurlijk het gesprek van de dag. Dus word je Sunshower te duur in gebruik of kun je hem nog prima gebruiken. Naast dat een Sunshower energie kost geeft hij je natuurlijk ook energie en andere lichamelijke voordelen.

Er word vaak gedacht dat een Sunshower duur is in gebruik. Dit is niet het geval. Een Sunshower kost namelijk €12,- per jaar. Deze kosten zijn vergelijkbaar met het gebruik van een waterkoker op jaarbasis. Dit valt dus reuze mee.

Hieronder staat de rekensom opgemaakt door Sunshower.

Ervan uitgaande dat 1 persoon 3 keer per week 7 minuten per keer ‘Sunshowert’ gedurende 40 weken (zomers is het vaak te warm voor infrarood en is extra vitamine D overbodig) dan komen we tot de volgende rekensom:

  • Gemiddelde Sunshower is 2000 Watt (waterkoker 2200 Watt)
  • € 0,40 per kwh (prijsplafond elektra door overheid*)
  • 1 persoon, 3 keer per week, 7 minuten per keer, 40 weken
  • 2000 Watt x € 0,40 per kwh = € 0,80 als je de Sunshower 1 uur lang zou gebruiken.
  • Als 1 uur douchen met Sunshower € 0,80 kost, kost 7 minuten € 0,09
  • € 0,09 x 3 keer per week x 40 weken per jaar = €11,20
  • En dat ronden we af naar boven: €12 per jaar. En natuurlijk, als de energieprijzen weer omlaag gaan, en laten we daar vooral van uitgaan, wordt dit bedrag ook minder.

*wanneer u over de 2900 kWh gaat, zal u iets meer dan het dubbele betalen voor Sunshower.

Lees HIER het volledige artikel van Sunshower. Tegenwoordig heb je verschillende Sunshowers welke Sunshower past nou het best bij jou? Neem ook eens een kijkje op een van onze Sociale media kanalen.